Remarketing

15 juli 2020

Remarketing

Er was een tijd dat ik verbaasd was wanneer ik een filmpje over golfen op YouTube had bekeken, en dat ik de volgende dag allerlei advertenties over golf op Instagram, Facebook en andere sociale media kreeg.

Hoe werkt Remarketing?

Een doelgroep wordt opnieuw benaderd doordat ze een filmpje of een website hebben bekeken. Remarketing zorgt dat door gerichte tekst of beeldadvertenties deze doelgroep nogmaals benaderd wordt.

 

 

Google Ads

Op de verschillende webpagina's voeg je remarketingtags toe en ga je met remarketinglijsten, de bezoekers die eerder getarget waren, segmenteren en benaderen met specifieke campagnes.

Google Analytics

Met Google Analytics kun je statistieken van een website verzamelen en gedetailleerd weergeven, waardoor je dieper op websitebezoekers kan inzoomen. Daardoor kan je segmentatie op de browser, regio en bepaalde doelen doorvoeren. Met een aangepaste Google Analytics code (unieke tracking code) kun je Google Analytics gebruiken om bepaalde doelgroepen opnieuw te benaderen.

Fox Senior Sales & Marketing

Remarketing adviseren wij in te zetten wanneer bijvoorbeeld de website goed bezocht wordt met een matige conversie. Dan is het goed om je doelgroep te helpen met aankopen en de twijfel weg te nemen door remarketing.

Met onze deskundigheid en ervaring zorgen we dat een Google Ads campagne goed en met rendement wordt toegepast. Samen met jou bepalen we de doelen, de targeting en het budget van de campagnes. Het opzetten, optimaliseren en onderhouden van de campagnes doen wij voor jou.

We houden altijd rekening met drie belangrijke zaken:

Overkill
Wanneer een bepaalde advertentie te vaak getoond wordt kan irritatie toenemen en vanzelfsprekend neemt het rendement af. Met het instellen van de juiste frequentie cap kan je dit voorkomen.

Imagoschade

Wanneer bepaalde advertenties op een de verkeerde plek worden geplaatst. Bijvoorbeeld wanneer een artikel gaat over iemand die wordt aangehouden voor huiselijk geweld een advertentie voor dating te plaatsen. Dit wordt ook wel negatives genoemd.

Juiste moment

Wanneer iemand op een vrijetijds website een advertentie heeft bekeken en deze dan via een zakelijk medium nog eens onder aandacht brengen kan een negatief effect hebben. De persoon is dan niet in de koopmodus.